A receptneked.hu oldalon számos olyan hagyományos finomságról olvashat, amely már generációk óta megállja a helyét, anyák tanítják lányaiknak. Egy ilyen hagyományos édesség a rizskoch is , amely elkészítése rendkívül egyszerű, nem időigényes. Elkészítése körülbelül 34-40percet vesz igénybe.
A rizskoch hozzávalói: 30 dkg rizs, 1 l tej, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 5 tojás,1 csipet só. Elkészítési módja a következő: egy kis edénybe föltesszük a tejet forrni, majd a tejben a rizst puhára főzzük egy csipetnyi só hozzáadásával. Miután a rizs megfőtt hagyjuk hűlni. Míg a rizs hűl a tojás sárgát elválasztjuk a fehérjétől. A tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrokat, majd a kihűlt rizsbe keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk. A tepsit kikenjük margarinnal vagy zsírral kilisztezzük, majd elsimítjuk benne a masszát. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 180 fokon sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. Megvárjuk, míg kicsit hűl és szépen szeletelhetjük. Egy tartalmas leves után lehet második fogás, de desszertként is kínálhatjuk sárgabarack dzsemmel. Garantáltan a család egyik legkedvencebb édessége lesz.
Végül a sikeres elkészítés után fotózza le az elkészült finomságot, töltse fel a receptneke.hu oldalra, hogy más is ihletet nyerjen egy igazi rizskoch elkészítéséhez.