A párás ablak minden autós kínja, aki télen kénytelen vezetni, amikor a külső hőmérséklet nagyon hideg. Az autóablakok párásodása elviselhetetlen, nagyon bosszantó és rendkívül veszélyes probléma, mivel veszélyeztetheti a vezető normál látását.

És ki mondta, hogy az autó szélvédőjének párásodása csak télen létezik?

Még nyáron is előfordulhat!

Ha nagyon hidegre állítjuk a légkondicionálót, akkor a hideg kristályhoz érő forró külső levegő bepárásítja az üveget, de nyáronkönnyebben korrigálhatunk.

A párásodáselkerülésének egyszerű, de hatékony módja, ha vásárolunk páramentesítőt az autónkba.

Hogyan működik a páramentesítő az autóba?

Páramentesítő az autóban alapvetően úgy működik, mint a lakás páramentesítője, az egyetlen különbség az, hogy nem műanyag dobozokat használnak, hanem többnyire kis párnákat . Ezek tele vannak olyan anyagokkal, amelyek vonzzák a nedvességet. Ezek higroszkópos tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek kivonják a nedvességet a levegőből. A páramentesítő használatával az autó belseje védve van a nedvességtől, és a penész kialakulásától. Ha a páramenetesítő granulátuma az autóban telítődik nedvességgel,egyszerűen csak meg kell szárítani. A legtöbb gyártó jelzi a maximális nedvesség értékének mennyiségét.

Kínálnak olyan páramentesítőket is autóba, amelyek kellemes illatot árasztanak.

Tény, hogy ha télen páramentesítőt teszünk az autónkba, nem kell aggódnunk, ha nedves cipővel vagy akár nedves síléccel ülünk be az autóba.

Milyen alternatívák vannak az autó páramentesítőjére?

A gyors párátlanítás érdekében több csomag konyhasót vagy egy zacskó macskaalmot helyezhetünk az autóba. Ezek azonban nem használhatók újra.