Mindannyian a nyugodt, békés hétköznapokra törekedünk, azonban néha, amikor a legnagyobb szükségünk lenne a békés nyugalom áldott állapotára, akkor a legzűrösebb az életünk, annyira zűrös, hogy és egyszerűen nem találunk semmiféle lehetőséget arra, hogy kicsit ellazuljunk.

Ilyenkor hívhatjuk segítségül az ásvány ékszereket. Az ásvány ékszerek különböző formában képesek viselőjük számára a békét és nyugalmat megteremteni. Mindenik ásvány más-más képen fejti ki jótékony hatását, az azonban mindenik kőre érvényes, hogy pozitívan hatnak a lelki és testi állapotra. Az ásvány szerelmesek tudják, hogy bizonyos ásványok rendelkeznek olyan tulajdonsággal, melyek lazítanak, békességgel és angyali nyugalommal töltenek el. Ilyen kövek például a rózsakvarc, a jade, hegyikristály, tejkvarc magnezit, opál, ametiszt, és még jó néhány a kevésbé ismertek közül is.

Ezekből kövekből készült ásvány ékszerek használata akár meg is előzheti azt, hogy gyógyszerekhez kelljen nyúlni. Tehát nem kell a gyógyszeres ládáért nyúlni, ha stresszesek vagyunk, mert itt vannak a jó öreg, ősi nyugalmat árasztó ásványok. Legyen az karkötő, nyaklánc, fülbevaló vagy akár csak egy kis kő, amit a zsebünkben hordunk, mind-mind segítenek a nyugalom megtalálásban, a lényeg, hogy érintkezzünk vele, mert csakis akkor tudja a hatását pozitívan kifejteni. Ha naponta rendszeresen rászánunk pár percet arra, hogy összhangba kerüljünk az ásvány ékszerek békés nyugalmat kibocsátó rezgésével, érezni fogjuk az univerzumból áradó szeretetet és jóindulatot, amely mindig a javunkra munkálkodik még akkor is, ha a behálózott stressz miatt ezt nem mindig vagyunk képesek meglátni.