Lézeres és optikai szintezőműszerek esetén elengedhetetlen kiegészítő a műszerállvány és a szintezőállvány. Ezeknek több típusa van, függően attól, hogy milyen műszerhez szükséges.

Általánosságban elmondható, hogy az alumínium szintezőállvány ideális választás minden olyan műszerhez, ahol a használat kültéren van. Az optikai szintezőkhöz legalább 160 cm-es míg a forgólézerekhez elegendő a kisebb 150 cm-es szintezőállvány is. Ezeknek az állványoknak az alja leszúrható, mely kültéren nagyon fontos. Beltéri használtra viszont kényelmetlen lehet, különösen ha a padló burkolatot meg kell óvni a karcoktól.

Kifejezetten beltéri használatra az emelőfejes állványokat javasoljuk, melynek előnye nem csak a emelőfej hanem a gumiköpennyel, mely a láb alján található. A gumiköpeny használatával a műszerállvány nem tud szétcsúszni. Az emelőfej minden esetben egy külön kurblis karral állítható ez a métervonal és más magasságok beállításához szükséges.

Létezik olyan kombinált állvány is mint a HEDUE KS6, ez egyaránt használható kültéren is beltéren is, emellett 290 cm-ig kihúzható. Az állvány alap magassága 110 cm, ez kb 190 cm-ig kihúzható. Az emelőfejen egy teleszkópos rudazat is található ennek hossza 50 cm. Az emelőfej magassága szintén 50 cm, ráadásul a rudazaton milliméter kiosztás is található a könnyebbe beállítás miatt.

Amennyiben műszerállványt keres, látogassa meg weboldalunkat a https://muszerguru.hu oldalon.