A technológia fejlődésével minden egyes kütyü, elektromos berendezés egyre hatékonyabbá válik. Ez bizony értődik a légkondicionálókra is, főleg azért, mert a most megvehető csúcstechnológiás darabok egy az egyben lehagyják az ezelőtt 5-10 évvel piacra dobott fajtákat.

Mivel sok cég garantálja a klímaszerelés akció ajánlatot, ezért rengetegen úgy döntenek, hogy igent mondanak erre a lehetőségre és megveszik azt a klímaberendezést, amelyikkel gondmentesen át lehet vészelni a júliusi, augusztusi kánikulát. Azonban nem mindegy, hogy milyet is vesz meg a vásárló.

Vannak olyan funkciók, amelyek egyetlen berendezésből sem hiányozhatnak. Ilyen például a 24 órás időzítés. Ennek köszönhetően a szerkezet 24 órás idő intervallumban beprogramozható, más-más hőfok biztosítására. Emellett az is jó, ha a légkondicionáló antibakteriális bevonattal rendelkezik. Az egyedi szerkezetének hála a szűrő a legkisebb mikroszkopikus porrészecskéket és vírusokat is összegyűjti. A klímaszerelés akció épp ezért is annyira felkapott.