Teljesen érthető, hogy sok autótulajdonos és sofőr egyszerűen nem tud ellenállni a váltóméreten belüli, nagyobb átmérővel rendelkező keréktárcsának. Egyik előny itt, hogy a Fiat 500 alufelni alacsonyabb oldalfalú gumival is felszerelhető.
Ekkor megfigyelhető az oldalfal jóval kisebb deformációja, aminek eredményeként a kerék sokkal ívtartóbb a kanyarodás során, tehát nem fog lecsúszni a nagy terhelés miatt az ívről. Illetve arról sem szabad itt megfeledkezni, hogy a hirtelen kormánymozdulatok során pontosabban irányíthatóvá válik a gépjármű, egy kicsit csökken a kormánymozdulat és a korányerőakció között eltelő idő.

Egyetlen hátránya a nagyobb átmérőjű Fiat 500 alufelni eszköznek, hogy a rugózási kényelem rosszabbá válik, azaz rázósabb lesz, mint egy ballonos gumis modell esetén. Hogyan is mutatkozik meg ez vezetés közben?
Nos, emiatt úthibába futva az ebből származó ütések erejét is jobban továbbítják a tárcsának és ezzel együtt a futóműnek is. Nem véletlen hát, hogy a peres gumival szerelt Fiat 500 alufelni esetében sokkal gyakoribb a peremsérülés és az ovális külső miatt.

Nagyobb kerék és Ford Mondeo felni? Megérzi-e ezt a pénztárca?

Aki egy kicsit is beleásta magát a keréktárcsák témájába, azonnal észrevehette az árbéli különbségeket a méreteket tekintve. A nagyobb Ford Mondeo felni és az ahhoz tartozó méretesebb gumi bizony drágább kombinációt jelent a kisebb társainál. Sok autótulajdonos pedig pont itt rontja el.
Rengetegen beszerzik a hőn áhított felnit, majd nem tudják megvenni az ahhoz passzoló abroncsot, mivel az túl drága.
Emiatt pedig kompromisszumot kell kötni és marad a gyengébb minőségű, olcsóbb gumi. Sőt, sokan az új  Ford Mondeo felni mellé vesznek egy  használt gumit.
Sajnos ezzel a lépéssel nem kapja meg a fent felsorolt előnyöket, viszont a hátrányokat igen. A szakemberek szerint, amikor a gumi és a Ford Mondeo felni kiválasztására kerül sor, érdemes a kettő közötti egyensúlyt megtalálni. A legjobb, ha a lehető legtöbb kívánt előnyt megkapja a tulaj úgy, hogy közben a pénztárcáját kevésbé terheli.