Az automata locsolás nemcsak a fizikai erőfeszítést és a ráfordított időt csökkenti, hanem kellemesebb környezetet teremt a növények, például a fák, bokrok, virágok és a gyep számára. Budakalász öntözőrendszer egységei segítenek fenntartani az egészséges és gyönyörű tájat, hogy nap mint nap élvezhesd. Mi még a rendszer előnye? Hasznos tulajdonsága a Budakalász öntözőrendszereknek az, hogy a locsolás kezdési és befejezési időpontját a felhasználó szabályozza.

Az éjszakai öntözés lehetővé teszi, hogy a víz jobban beszivárogjon a talajba és elérje a gyökereket, míg napközben a napsugarak miatt a víz elpárologhat, mielőtt elég mélyen beszivárogna. Az öntözés időtartamának beállítása szintén rendelkezésre áll a Budakalász öntözőrendszerekben. De ez még mindig nem minden. A vezérlő a változó időjárási viszonyoknak megfelelően programozható. Nem beszéltünk még a nedvesség optimális eloszlatásáról a teljes területen sem, hiszen csak az öntözést igénylő területeket fedik le.

Általános információk az automata öntözőről

A locsolás valószínűleg a legfontosabb része a zöldterület gondozásának. Régebben a kerti területeket főként tömlőkkel és vödrökkel öntözték, de ma már nem ezt a módszert tartják a legracionálisabbnak, mert idő- és munkaigényes, nem olyan hatékony, mint az automata öntöző. A fák, bokrok, virágok és a pázsit öntözéséről sokszor megfeledkezünk. Ez gyakran az idő vagy a kedv hiányában történik így. Ennek következtében, a talaj és a gyep elveszíti a termékenységét, a növények pedig a szép megjelenésüket.

Ez az a pont, ahol az automata öntöző teljes mértékben megoldja az előbb említett problémákat és az egész szezonban nedvességgel látja el a zöldterületet. Ez egy csodálatos technikai vívmány, ami nem igényel állandó emberi jelenlétet. Az automata öntöző speciális berendezésekből álló, a kertben rejtve elhelyezett egység, ami a meghatározott terület önműködő locsolását biztosítja. Az automatikus öntöző számos előnnyel jár, amelyek egyike, hogy lehetővé teszi az öntözési ciklusok tetszés szerinti szabályozását.