A keréktárcsák legfontosabb paramétereire mindig oda kell figyelni a vásárlásnál. Ellenkező esetben a Peugeot 307 alufelni nem azt a teljesítményt fogja hozni, amit elvár az ember, sőt, lehet, hogy eleve nem is szerelhető fel a kellék. Nyilván a lényeges paraméterek közé sorolható a névleges átmérő és szélesség. Épp ennyire fontos az ET érték is, amit sokan persze félvállról vesznek.
Mire is szolgál ez a Peugeot 307 alufelni kapcsán? Nos, ez mutatja meg, hogy a tárcsa függőleges felezési síkjától milyen távolságra van a kerékagyra való felfekvési sík. Milliméterben adják meg ezt az adatot. Ha tehát az található az Peugeot 307 alufelni oldalán, hogy ET35, akkor az arra utal, hogy a középvonaltól a külső perem felé 35 mm-re van az a sík, ahol a kereket a kerékagyhoz szükséges rögzíteni.

Az ET akár 0 is lehet, sőt, vannak esetek, amikor ez egy negatív szám. Fontos itt megjegyezni, hogy az ET paraméter betartása erősen javasolt. A rossz, nem megfelelő, túlzott ET-számú Peugeot 307 alufelni fölöslegesen terheli a futóművet, aszimmetrikus kopást okoz a gumiknál, csapágyaknál. Legrosszabb esetben az is megeshet, hogy a kormányzott kereket elfordítva az beleér vagy karosszéria- vagy futóműalkatrészbe.

A Ford Mondeo alufelni könnyű méretazonosítása

A jelöléseknek köszönhetően hamar meg lehet állapítani, hogy melyik keréktárcsa passzol a leginkább a verdához. A Ford Mondeo alufelni méretjelölése mindig ott kell legyen az eszközön. Ha a potenciális vevő azt látja például, hogy 7Jx17 H2, akkor ezen számsorból több adatot is meg lehet tudni. A számsorból a 7-es a tárcsa szélességét adja meg colban, a 17 a Ford Mondeo alufelni külső átmérője, ugyancsak colban, míg a H2 arra utal, hogy peremvédős modellről van szó.
Természetesen az a bizonyos „x” nem a szorzásra utal, hanem arra, hogy a tárcsa egyrészes, egybeszerelt, és nem olyan mint régen a Zileken vagy MAZ teherautókon, hogy több részből áll és a gumiszereléshez szét kell szedni. Persze egyéb számok is lehetnek mondjuk a Ford Mondeo alufelni belsejében, például a gyártási év, ami szintén fontos lehet.